Danmarks fiskeriminister foreslår slaktebåtsamarbeid: – Jeg ønsker en minnelig løsning

Nyheter
1125

Den danske regjering engasjerer seg i saken om «Norwegian Gannet».

Den pågående rettsaken mellom staten og Hav Line har fått betydelig oppmerksomhet i danske aviser. Mandag spanderer Børsen to sider på saken. Her fremgår det at den danske regjering nå rekker frem hånden til Norge.

– Jeg ønsker kun en minnelig løsning mellom gode nordiske naboer. Uten å gå i detaljer med hvordan, så er jeg overbevist om at det burde kunne la seg gjøre, sier Danmarks fiskeriminister Mogens Jensen (S) til Børsen.

Danmark importerte norsk laks for 3,8 milliarder kroner i fjor. Ifølge SSB var det kun Polen som handlet inn mer laks enn Danmark i 2019.

Les også: Frølich: – Offentligheten skal vite at saken på ingen måte handler om omdømmet for norsk laks eller kvalitetshensyn

Under et møte med Hirtshals Havn og Hav Line, har Mogens Jensen orientert seg om saken, som han om kort tid vil ta opp med sin norske kollega.

Hav Line har dispensasjon fra kvalitetsforskriftens paragraf 17, om produksjonsfisk (laks og ørret med sår, mangler og lyter – red.anm.), frem til 1. juli. Frem til den tid kan produksjonfisken sorteres ved pakkeanlegget i Hirtshals, før den returneres til Norge for bearbeiding.

– Så har jeg selvfølgelig fokus på om vi kan få en løsning på plass til 1. juli eller hurtigst mulig deretter, sier Jensen til avisen.

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har overfor iLaks ikke ønsket å kommentere saken.

– Saken behandles nå i Bergen tingrett, og det er ikke er naturlig å kommentere en pågående rettssak, sier Ingebrigtsen.