Frølich: – Offentligheten skal vite at saken på ingen måte handler om omdømmet for norsk laks eller kvalitetshensyn

Nyheter
689

Stortingsrepresentant Peter Frølich (H) synger ut – om proteksjonisme og indre splid i regjeringen i kampen om «Norwegian Gannet».

Mandag skal ikke mindre enn to tidligere fiskeriministere i vitneboksen under den pågående rettsaken mellom rederiet Hav Line, eier av slaktebåten «Norwegian Gannet», og staten. Det er Per Sandberg og Harald Tom Nesvik, begge fra Frp, som skal vitne om sitt syn på den pågående og betente saken.

I et intervju i den danske avisen Børsen letter Peter Frølich, stortingsrepresentant og justispolitisk talsmann for Høyre, på sløret om regjeringens indre liv i denne saken – som for første gang noensinne bragte inn produksjonsfisk i en regjeringserklæring.

Frølich er klar på at det her slett ikke er en sak om kvalitet og omdømme på norsk laks, men derimot renspikket proteksjonisme.

– Det er en absurd sak som skader Norges interesser. Men saken må frem i lyset, uansett om den er pinlig for Norge, sier han til avisen.

– Saken har skapt uro og bekymring i partiet, hvor vi har diskuteret den i flere runder. Min holdning, som også deles av andre, har ikke vunnet. Det er en proteksjonistisk linje, som føres av hensyn til et annet parti, og det beklager jeg. Men offentligheten skal vite at saken på ingen måte handler om omdømmet for norsk laks eller kvalitetshensyn. Det handler om å beskytte en næring mot utvikling og markedskrefter. Her har man oppfunnet regler som oppfyller målet, sier Frølich videre.

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har ikke ønsket å kommentere saken.