Cooke øker i Tassal: Har sikret seg 7,6 prosent av aksjene

Nyheter
0

Det canadiske oppdrettselskapet Cooke har økt sin eierandel i børsnoterte Tassal Group fra 5,4 prosent til 7,6 prosent, ifølge Australian Securities Agency.

Den siste økningen i eierandel tilsvarer et aksjekjøp på 21,7 millioner australske dollar (147,4 millioner kroner).

Styret i Tassal, som er basert på Tasmania, avviste et tredje overtakelsestilbud på 4,85 dollar per aksje fra Cooke i forrige uke. Styret hevdet at tilbudet ikke reflekterte «de underliggende verdiene av dets virksomhet» og var «ikke i dets aksjonærers interesse».

Les også: Satser heller laksepenger i Australia enn i Canada

Cooke har tidligere tilbudt 4,67 dollar i mai og 4,80 dollar per aksje i juni.

«Cooke er opptatt av å gjennomføre transaksjonen på et vennlig grunnlag med en godkjenning fra Tassals styre og har derfor foreslått at transaksjonen skjer ved hjelp av en avtale med Tassal,» sa selskapet i en uttalelse etter det tredje overtakelsestilbudet.

Tassal sysselsetter mer enn 1.700 personer, og produserer atlantisk laks og reker. I 2021 omsatte selskapet for 3,9 milliarder kroner.

Cooke har i dag lakseoppdrettsvirksomhet i Canada, Chile, Skottland og USA, og andre sjømatvirksomheter i Spania, Nord- og Sør-Amerika og Latin-Amerika. Det canadiske selskapet har en årlig omsetning på rundt 18 milliarder kroner.

Tassals aksjekurs er tirsdag sist omsatt på 4,85 dollar – identisk med det siste budet.