Cargill toner ned oppsigelsessak i Florø

Nyheter
1251

– Saken i lokalavisen er full av faktafeil, sier kommunikasjonssjef Hanne Dankertsen i Cargill.

– Det skaper et uriktig bilde av hvordan Cargill opererer, i tillegg til at det skaper forvirring blant våre ansatte, skriver Dankertsen i en SMS til iLaks.

Firdaposten hevdet tidligere i dag at nærmere ti kompetansearbeidsplasser innen økonomi ved Cargill i Florø er forsvunnet. Avisen skriver også at IT-avdelingen er redusert.

– Det er fem ansatte i Florø, ikke ti, som påvirkes av dette. Det er trist at en slik endring får konsekvenser for våre ansatte, som gjennom mange år har gjort en meget god jobb for oss. Det å samordne funksjoner er imidlertid en vanlig måte å organisere seg på for store, globale selskaper, skriver Dankertsen. Hun legger til at ingen IT-ansatte har mistet jobben, men noen har fått nye oppgaver.

Ifølge kommunikasjonssjefen legger selskapet om regnskapsfunksjoner og flytter en del oppgaver til et shared service-senter i Bulgaria. Dette gjelder ikke bare i Norge, men i mange av landene der Cargill har virksomhet.

Dankertsen skriver også at økonomistillingene ikke flyttes til Bergen, hvor Cargill Aqua Nutrition etablerer det nye hovedkontoret i 2018.

– De flyttes til Bulgaria, men i en overgangsperiode vil enkelte oppgaver håndteres fra Bergen, avslutter Dankertsen.