Cargill og ADM satser på fôrråstoff fra insekter – deltar i milliardemisjon i InnovaFeed

Nyheter
0

InnovaFeed har hentet 250 millioner dollar (2,5 milliarder kroner) i en emisjon for å finansiere forsert vekst.  

Det franske selskapet utvinner protein og olje fra svarte soldatfluelarver for å gi fôrindustrien neste generasjons råstoff.

Den siste finansieringsrunden ble ledet av Qatar Investment Authority, og inkluderer også eksisterende investorer Creadev og Temasek. Syv nye finansielle investorer kom inn, blant dem ADM og Cargill, som begge allerede har strategiske partnerskap med Innovafeed. Denne runden løfter Innovafeeds totale kumulative finansiering til 450 millioner dollar.

Les også: Disse kornhandlerne kontrollerer råvarene til fôret

– Tilliten demonstrert til oss av våre partnere gjennom en ny runde med pengeinnhenting bekrefter at insektindustrien er en nøkkelløsning for planetens matproduksjonsbehov. Deres støtte vil tillate oss å akselerere distribusjonen vår i tjeneste for et stadig sunnere, naturlig og bærekraftig matsystem, sier Clément Ray, medgründer og administrerende direktør i Innovafeed.

Han sier videre at ved å före insektmel til dyr, sparer hver 10.000 tonns produksjonsenhet 25.000 tonn CO2-utslipp per år.

Det utvider produksjonskapasiteten ved selskapets vertikale insektfarm i Frankrike. I USA bygges et produksjonsanlegg i Illinois i samarbeid med ADM. Forberedelse av utrullingen av Innovafeeds teknologi globalt, samt utviklingen i Asia er i gang, sier selskapet i en pressemelding.

Selskapet kunngjorde også at Yves Amsellem har sluttet seg til Innovafeed som Chief Operating Officer.

Svart soldatfluelarve. FOTO: Stian Olsen