Brønnbåtreder går inn som strategisk eier i Nekst

Nyheter
1562

Ny strategisk investor på plass i florøselskapet.

«Det er med stor glede Nekst kan meddele at Rofisk blir ny medeier i Nekst. Nekst har fått tildelt to utviklingskonsesjoner og skal starte bygging av sin Subsea offshore-merd i løpet av året. Prosjektet er nyskapende og kan gi ny kunnskap og løsninger for produksjon av laks i nedsenkede konstruksjoner,» skriver selskapet i en pressemelding.

Rofisk er av eid av Odd Einar Sandøy og selskapet eier brønnbåtrederiet Rostein. I tillegg er selskapet hovedeier i verftet Larsnes Mek Verksted, samt medeier i det landbaserte lakseselskapet Salmon Evolution.

Les også: Nekst går for å realisere hvaliljen tross beskjeden konsesjonsfangst

Opptur
Det er ikke oppgitt hvor stor eierandel Rofisk får i Nekst, eller hvor mye de betaler for denne eierposten.   

– Det kommer vi ikke til å gå ut med. Vi er kapitalisert nå slik at vi har alt fokus mot bygging, sier daglig leder i Nekst, Martin Ramsdal, til iLaks.

– Vi kommer ikke til å si noe om det enda. Vi har de pengene vi trenger for å gjøre det vi skal gjøre. Og det er veldig kjekt. Dette er en skikkelig opptur, legger han til.

Går offshore
«Vi har stor tro på at med alle våre solide og kompetente aksjonærer så vil Nekst stå styrket i å utvikle vår nyskapende løsning som kan bidra til å løse noen av de største utfordringer som laksenæringen står overfor med lus og alger,» heter det videre i pressemeldingen.

Nekst tar sikte på å starte bygging av sin Subsea offshore havmerd i løpet av året og forventer å sette smolt i konstruksjonen i løpet av andre kvartal i 2021.