Brønnbåt gikk på grunn ved Raftsundet

Nyheter
7037

«Inter Nord» grunnstøtte i Lofoten.

Ulykken inntraff like nordfor Raftsundet, på sørgående kurs. Den 70 meter lange brønnbåten kjørte på land med 7-8 knops fart.

– Det stemmer. Det var fredags kveld 5. februar, etter mørkets frembrudd. Hendelsen er under etterforskning, som er standard på sånne hendelser, forklarer Interships administrerende direktør Ole Peter Brandal til iLaks.

Skader
«Inter Nord» er eid av mørerederiet Intership, som kjøpte brønnbåten fra Nordlaks høsten 2018. Den gang het båten «Bjørg Pauline». Intership leide samtidig brønnbåten tilbake til Nordlaks på en time charter-avtale.

– Det etterforskes internt og rapporteres til Sjøfartsdirektoratet. Det er muligens en teknisk årsak, men det vil eventuelt bli avdekket, sier Brandal.

Skadene på båten skal være beskjedne.

I dokk
– Ganske avgrenset skade i forpiggen, rett på bulben. Så nå ligger den i dokk på Skarvik, ved Svolvær. Og båten skulle i dokk hos Skarvik uken etterpå. Så det er av og til vårherre spiller oss et puss, sier Brandal.

– Det er selvfølgelige traurige greier. Men driver en forretning i skjærgården, skjer det det med ujevne mellomrom. Dessverre, legger han til.

«Inter Nord» har en lastekapasitet på 2.830 kubikkmeter.