Britisk fond satser 472 millioner kroner på Rjukan-ørret

Nyheter
0

JLEN Environmental Assets vil investere rundt 40 millioner pund (472 millioner kroner) i løpet av de neste tre til fire årene i Hima Seafoods planlagte landbaserte ørretoppdrett på Rjukan.

JLEN, som har en rekke investeringer innen vindkraft, solenergi og vannkraft, så vel som andre områder, kjøpte nylig en minoritetsandel i Hima Seafoods prosjekt.

Når anlegget står ferdig og i full drift, vil det produsere om lag 9.000 tonn ørret, som tilsvarer 22 millioner middager i året.

– Vi er glade for å gjøre vår første investering i landbasert akvakultur, og bidra til en bærekraftig forsyning av ørret for å møte økende etterspørsel fra forbrukere, sier JLEN-direktør Richard Ramsay i en melding.

– Vi mener at denne investeringen vil gi miljømessige fordeler til matsystemet og tilby et produkt som passer dagens forbrukerbehov, la Ramsay til.

Hima Seafood har, som iLaks tidligere har omtalt, inngått avtaler om finansiering med investorer for totalt 2,5 milliarder kroner.

Nylig annonserte Hima Seafood at de også har inngått en avtale med det norske selskapet Green Mountain om gjenbruk av spillvarme fra datasenteret for å redusere karbonavtrykket betydelig.

Bygget blir hele 320 meter langt, med en grunnflate på rundt 27.000 kvadratmeter over to plan. Anlegget forventes å starte delvis i drift i 2024, med full drift fra 2025.