– Det har vært krevende måneder, men vi har vært ved godt mot, sier Simon Nesse Økland i Bremnes Seashore. Nå går det mot lysere tider for Bømlo-oppdretteren.
– Vi har starta så smått med pakkeri og testkjøring av ny kjøl i dag. Laksen nærmer seg stor nok til foredling, sier Økland, som er utviklingsdirektør og pressekontakt ved Bremnes Seashore, til iLaks.
I januar varslet Bømlo-selskapet at de ble nødt for å permittere ansatte, etter å ha blitt rammet av sykdom og manetangrep. Selskapet varslet også full produksjonsstopp fra uke 9 til uke 17.
ILA og perlesnormaneter
– Det er biologiske utfordringer som inntraff før jul som har ført til dette, forklarte Økland til lokalavisen Bømlo-Nytt. Han pekte særlig på ILA-utbrudd og angrep fra perlesnormaneter som årsak.
Hendelsene førte til økt dødelighet, og forsert utslakting av fisk. Dermed ble det behov for permitteringer frem til midten av april.
Snart middag igjen
Og riktignok, nå som vi er kommet midtveis i april, melder Økland at 200 ansatte er på vei tilbake på jobb, og at produksjonen snart er oppe og går igjen. Det sa han fra scenen under et arrangement på One Ocean Week, ifølge IntraFish, som omtalte saken først.
– Vanligvis har vi 500.000 middager i produksjon hver dag. I dag har vi null, sa Økland.
Nå ser det altså ut til at laksemiddagene snart begynner å rulle ut fra Bremnes på Bømlo igjen.
Les også: Salma-fabrikken vart lagt på kjøl i fjor. No er Bremnes snart klar med ein nedskalert versjon.
– Det var veldig kjekt å ha folk tilbake i Kvednavikjo. Stemninga var veldig god. Ansatte på opptak, pakkeri og logistikk var på plass i dag, og våre ansatt på foredling kommer om en god uke, sier fabrikkdirektør Geir Ivar Ådnanes til iLaks.