BioFish prøver seg på nytt med emisjon – denne gang på kurs en krone

Nyheter
0

Etter å ha snublet på sitt emisjonsforsøk i forrige uke, og sett aksjen rase, vil smoltoppdretteren BioFish Holding på ny hente penger.

På samme vis som sist er det Fearnley Securities som har fått oppdraget med å hente 45 til 55 millioner kroner i ny egenkapital.

Forrige gang var verken antall aksjer eller tegningskurs oppgitt. Denne gang er tegningskursen satt til en krone per aksje. BioFish-aksjen er sist omsatt for 1,72 kroner, som gir en markedsverdi på egenkapitalen på beskjedne 23 millioner kroner.

Les også: Mer enn halvert etter emisjon-fiasko

Aksjekurs BioFish. Kilde: Infront

Antall aksjer som trykkes opp vil bli bestemt av styret og tilretteleggeren i en akselerert bookbuiling-prosess, fremgår det av en melding etter børsslutt torsdag.

Awilco, som eier 10,6 prosent av aksjene, har forhåndstegnet seg for ti millioner kroner. Yme Holding, eid av styremedlem Morten Harsvik, vil skyte inn en million kroner, Odfjell Land vil legge inn seks millioner kroner og Imagine Capital vil tegne seg for fire millioner kroner.

Emisjonspengene vil primært bli brukt til kjøp av eiendommen virksomheten foregår på, samt nedbetaling av gjeld. BioFish hadde ved halvårsskiftet 2022 en bankgjeld på 57 millioner kroner.

iLaks har i flere dager prøvd å få kommentarer vedrørende finansieringsutfordringene fra selskapsledelsen og styreleder Tor Haldorsen – uten hell.