Bilegger striden

Nyheter
589

Restorsea reiste i februar et søksmål mot Aqua Bio Technology (ABT) ved en domstol i New York, og hevdet at selskapets eksklusive rettigheter til ABTs ingrediens for hudpleieprodukter, Aquabeautine XL, var krenket. Restorsea har nå trukket søksmålet og den juridiske prosessen er endelig avgjort. Partene har inngått en fornyet leveranse-, lisens- og eksklusivitetsavtale som styrker partnerskapet mellom Restorsea og ABT. Alle finansielle elementer er uforandret, og hver av partene er enige om å dekke sine kostnader i forbindelse med søksmålet, skriver ABT i en børsmelding.

Den nye avtalen mellom partene gir Restorsea eksklusive rettigheter ikke bare til Aquabeautine XL, men også til ABTs ingredienser Dermaclarine og Beauty Propelline, samt rettigheter for ikke-medisinsk bruk av alle fremtidige ingredienser som kan bli utviklet basert på klekkevæske av fisk og visse mulige framtidige ingredienser utviklet av klekkevæske fra andre arter. ABT har stanset ytterligere salg av Dermaclarine og Beauty Propelline til andre kunder.

I en felles uttalelse om den nye avtalen, sier ABTs styreleder John Afseth og Restorseas styreleder, Muneer Satter: – Vi er svært tilfreds med at det har lykkes oss å legge uenigheten bak oss på en så positiv måte. Begge selskapene ser frem til sammen å videreutvikle den kommersielle suksessen til Restorseas og ABTs klekkevæsketeknologi i et mer omfattende partnerskap.

Aqua Bio Technology utvikler, produserer og markedsfører ingredienser og teknologi til den internasjonale kosmetikk- og hudpleieindustrien. ABTs ingredienser Aquabeautine XL, Dermaclarine og Beauty Propelline er alle marine produkter med individuelle og unike egenskaper, basert på klekkevæske fra laks. ABT er notert på Oslo Axess.