BI-studenten ønsker å selge vaksineutstyr fra Nesna over hele verden

Nyheter
0

Startet som vaksinatør.

Hanne Andersen (27) fra Mosjøen har startet i nyopprettet stilling som Sales Manager Production i PHARMAQ Fishtec. Hun jobbet litt av og på som vaksinatør fra 2015 mens hun studerte markedsføringsledelse på BI i Trondheim.

Da hun ble uteksaminert i 2018, var hun i ett år medierådgiver i lokalavisa Helgelendingen. Deretter tilbake i fast jobb hos PHARMAQ Fishtec som teamleder.

Kjente produktet
– Jeg hadde en venninne som jobbet her og hun fortalte meg i 2015 at de trengte folk. Jeg tok kontakt og fikk jobbe som vaksinatør. Fire år senere ble jeg teamleder, og lærte mer om det tekniske og mekaniske med maskinen. Etter studiet på BI, fant jeg ut at min utdannelse kunne brukes til å selge maskiner. Allerede hadde jeg lært meg produktet ganske godt, etter å ha jobbet som vaksinatør i flere år.

Hanne Andersen (27), sales manager PHARMAQ Fishtec.

iLaks treffer henne to uker etter at hun startet, så det store salget har ikke kommet riktig ennå, men hun håper på gjennombrudd med salg til utlandet om ikke lenge.

Internasjonalt nettverk
– I Japan og Chile er det to salg jeg håper å få i boks snart. Vi er jo en del av Zoetis, og de selger videre til kunden i Japan. Noen ganger gjøres det også direkte salg til sluttbruker fra oss. Via Zoetis får jeg et stort nettverk, som bistår mye med språk og kommunikasjon. I Chile selger vi primært via PHARMAQ, som leverer til sluttkunden, sier Hanne Andersen.

Les også: Restriksjoner på innreise på grunn av korona drev etterspørsel etter maskinell behandling i været

Når Zoetis først legger inn en bestilling hos selskapet på Nesna, er det gjerne mer enn en maskin til drøye millionen per ordre, i følge henne.

I Japan er det arten yellowtail som skal vaksineres, mens det er sea bass som skal passere vaksinemaskinene i Hellas og andre land rundt Middelhavet. I Chile, Skottland og Canada brukes maskinene på laks.