Benchmark-sjefen trekker seg

Nyheter
1024

Nok er nok for Malcolm Pye.

Det britiske fiskehelseselskapet Benchmark Holdings, som har norske Ferd og Kverva som store eiere, kunngjør mandag morgen at at Malcolm Pye, Benchmarks grunnlegger og administrerende direktør, har varslet styret om sin beslutning om å trekke seg «for å gi selskapet mulighet til å utnevne en ny administrerende direktør til å drive den neste fasen av Benchmarks vekst og utvikling».

Pye trekker seg formelt 30. november 2019 når han inntar en lavere direktørstilling i Benchmark.

Peter George, styreleder i Benchmark, vil ta jobben som midlertidig konsernsjef til ny toppsjef er på plass.

I forrige uke ble det også kjent at Septima Maguire blir ny finansdirektør i Benchmark etter Mark Plampin.

Under hans periode ledet Pye konsernet gjennom stiftelsen, børsnotering og den veksten som fulgte, organisk og gjennom oppkjøp av blant annet avlselskapene Stofnfiskur og SalmoBreed.

Selskapet har påbegynt et eksternt søk etter en etterfølger, og en ytterligere kunngjøring vil bli utlyst med tiden.

Benchmarks styreleder, Peter George, takker Pye for innsatsen.

«På styrets vegne vil jeg benytte anledningen til å takke Malcolm for hans betydelige bidrag i løpet av sin tid med konsernet. Vi er glade for at han vil forbli med Benchmark i en NED-rolle, noe som vil sikre at vi beholder hans betydelige kompetanse.»

«Jeg begynte i Benchmark fordi jeg elsket Malcolms lidenskap for næringslivet; han har vært med på å utvikle en kultur i virksomheten som brenner for bærekraft og dyrevelferd, og vi er opptatt av å bygge videre på den prosessen. Vi har begynt søket for sin etterfølger og ser frem til å oppdatere om fremskritt og sikre en jevn overlevering av oppgaver med tiden.»