Barna til Martin Sivertsen skal arrangere minneturnering i golf

Nyheter
876

Lørdag 21. september arrangerer søsknene Ole Kristian Kjellbakk, Marit Sivertsen, Ingri Marie Sivertsen og Eirik Sivertsen (28) en minneturnering i golf for pappa og oppdrettsgründer Martin Sivertsen. Innsamlede midler går til et godt formål.

Det skriver Avisa Nordland.

Martin Sivertsen døde i mai av kreft – bare 60 år gammel. Sivertsen er, sammen med broren Tarald, særlig kjent for å ha bygget opp oppdrettskonsernet Follalaks, som i dag utgjør ryggraden av Cermaq Norway.

Martin Sivertsen. FOTO: Nyhamn

Turneringen til minne om Martin Sivertsen, skal arrangeres elleve kilometer fra Bodø Sentrum, på Salten Golfklubb på Myklebostad. Rett etter turneringen skal det også arrangeres en aktivitetsdag.

Ifølge Avisa Nordland startet det hele 18. september i fjor med aktivitetsdagen på Myklebostad, der alle innsamlede midler gikk til Vardesenteret, som er et tilbud for kreftpasienter og pårørende ved Nordlandssykehuset. Martin Sivertsen skal ha blitt kjent med Vardesenteret under en behandling med stamcelletransplantasjon på Universitetssykehuset i Tromsø

Investeringsselskapet Nyhamn, som i 2006 ble stiftet av Martin Sivertsen, har de siste tre årene hatt en sponsoravtale med Salten Golfklubb, hvor det lå i avtalen at brukere av Vardesenteret kunne komme til Myklebostad, benytte området, ta kurs og spille golf.

– Pappa ønsket seg mer oppmerksomhet rundt jobben som Vardesentrene gjør og betydningen av aktiviteter som ledd i behandlingen, sier Ingri Marie Sivertsen og Marit Sivertsen til avisen, som samtidig retter en stor takk til golfklubben for at de legger til rette for turnering og aktivitetsdag.

Ifølge avisen bestemte søsknene seg samme dag som faren døde, at det arbeidet han startet i september 2018, skulle videreføres i en egen stiftelse i hans navn. Stiftelsen ble etablert i juni i år. Slekt, venner, naboer, sambygdinger, jaktkompiser, golfkamerater og mange forretningspartnere har bidratt til det som i dag er et minnefond, som skal utgjøre en forskjell med bidrag til alt fra aktiviteter til noe som trengs for å bedre situasjonen for pasienter og pårørende.

– Det kan for eksempel være å spille golf eller bygge pårørenderom på sykehus. Vi har kjent så nært på hvor viktig det er med et pårørenderom på sykehuset, og for en fantastisk jobb Vardesenteret gjør for pasienter og pårørende, sier søsknene til avisen.

Ingri Marie Sivertsen og Eirik Sivertsen jobber i dag i Nyhamn. I 2018 startet Ole Kristian Kjellbakk og Marit Sivertsen lakseksportøren Fram Seafood i Bodø.