– Bare fra havbruksnæringen er potensialet nærmere ti ganger høyere enn det vi tar mot og behandler

Nyheter
997

Norwegian Plastic Recycling (NOPREC), som resirkulerer plast fra oppdrettsnæringen, starter opp med et nytt prosjekt til ti millioner kroner.

Sommeren 2017 satte NOPREC i gang en ny granuleringslinje på Matmortu avfallsanlegg på Ottersøy. Selskapet, som er samlokalisert med med Containerservice Ottersøy, produserer blant annet høyverdig plastråstoff av utrangerte oppdrettsmerder, fôrsekker og slanger fra havbruksnæringen.

Helene Øyangen Lindberg. FOTO: Norwegian Plastic Recycling

– Vi har kapasitet til å levere rundt 3.500 tonn plastgranulat årlig. Dette er fortsatt ganske nytt i Norge, og bare fra havbruksnæringen er potensialet nærmere ti ganger høyere enn det vi tar mot og behandler, sier prosjektleder Helene Øyangen Lindberg til NT24

Ifølge avisen skal NOPREC nå bygge opp egen forskningsinfrastruktur, med laboratoriefasiliteter, for å utføre testing og kvalitetskontroll av produktene de leverer. Satsingen, som koster rundt ti millioner kroner, er et ledd i et større prosjekt hvor bedriften skal være med å bidra til at det kommer på plass en nasjonal standard for resirkulering av plastavfall fra havbruksnæringen. Målet er å etablere dokumentasjonsprosesser, bygge kompetanse og utvikle ny teknologi.

Trøndelag fylkeskommune, Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Handelens Miljøfond dekker halvparten av investeringen. Selskapet har også i anledning prosjektet ansatt Maliheh Salimi (43) som laboratorieleder.

Les også: SinkabergHansen går sammen med lokale aktører for å begrense plastbruk