Averøy kommune gir grønt lys for gigantanlegget til Averøy Seafood

Nyheter
0

Et enstemmig formannskap ga i dag sin tilrådning til at Averøy Seafood får konsesjon til å drive et omdiskutert oppdrettsanlegg på Tøfta i Averøy kommune.

Det melder NRK.

Kritikere mener anlegget ødelegger det populære friluftsområdet rundt Stavneset fyr. Saken sendes nå til fylket.

– Som ordfører har jeg mottatt engasjement både fra de som veldig gjerne vil ha Tøfta, og fra de som er veldig sterkt imot. Formannskapet setter det med arbeidsplasser, aktivitet og det å være en signalkommune i forhold til landbasert oppdrett, sier ordfører Ingrid Rangønes (Ap).

Les også: Oppdrettsprosjekter sikter på 2,8 millioner tonn laks på land

– Her kan vi få til noe som er skikkelig svært. Det er et signalanlegg når vi snakker om landbasert anlegg og det å ha troen på fremtiden. Å se hva vi kan tiltrekke oss av nye innbyggere til Averøy og Nordmøre er noe vi må spille videre på. Jeg tror det er plass til både oppdrettsanlegg og natur, og at vi kan få til noe som gir oss vekst i Averøy kommune og andre kommuner, samtidig som vi kan gå tur i naturen, sier Roald Røsand (V) ifølge Tidens Krav.

Averøy Seafoods landbaserte oppdrettsanlegg vil bygges over samme lest som Losna Seafood, som i en rettsprosess mot staten fikk medhold i at anlegget vil ligge på land, ikke i sjø. Averøy Seafood vil, i likhet med Losna Seafood, få en produksjonskapasitet på 50.000 tonn laks årlig.

Mens Losna Seafood er heleid av gründeren Geir Nordahl-Pedersen, er Averøy Seafood eid 50/50 av Nordahl-Pedersen og forretningspartneren Knut Haugland.

Illustrasjon: Losna Seafood