Atlantic Sapphire kan profittere på handelskrigen mellom USA og Kina

Nyheter
958

– Jeg mener ikke det er bra for verden, men som Atlantic Sapphire-aksjonær kan du potensielt glede deg over at dette skal eskalere, sier Johan Andreassen.

Det sier Andreassen til Dagens Næringsliv etter at USA i går opplyste om at de vil innføre en ny giganttoll mot Kina. Den nye tollen være klar innen to måneder, og inkluderer kinesisk sjømat.

Andreassen leder Atlantic Sapphires storsatsing på landbasert oppdrett i Florida. Målet er å produsere 90.000 tonn ferdigsløyd laks innen 2026. Men første del av anlegget vil være klart i løpet av 2020, og vil kunne produsere 10.000 sløyd laks årlig.

– Vi vil i hovedsak produsere laksen vår innenfor amerikanske grenser, så for oss som konsern er dette isolert sett ikke negativt for oss. Det kan tvert imot være positivt, sier han om handelskrigen mellom stormaktene. Han tror på en dominoeffekt med mer toll og flere som blir rammet.

Men også Andreassen og Atlantic Sapphire har fått merke handelskrigen. Materialer og teknologi til det nye landbaserte anlegget i Florida har blitt dyrere.

– Der ser vi den største risikoen. Vi har press på kostnader fordi stålprisen går opp, sier han.