Arctic Securities snur – ser trigger i Atlantic Sapphire

Nyheter
0

Arctic Securities oppgraderer Atlantic Sapphire til kjøp fra hold og oppjusterer sitt kursmål på aksjen til 18 kroner fra syv kroner.

«Aksjen er på nedtrykte nivåer kontra det underliggende potensialet om Atlantic Sapphire lykkes, og vi mener biologisk risiko har blitt redusert etter implementering av flere tiltak for å redusere risiko. På bakgrunn av dette oppgraderer vi til kjøp», skriver meglerhuset i en oppdatering ifølge TDN Direkt.

Analysen sier også at selskapet forventes å nå «steady-state-slakting» i andre kvartal 2023, noe som vil være en sentral trigger for aksjens utvikling i 2023. Dersom selskapet ikke når forventede volumer eller opplever en uforutsett negativ biologisk hendelse, kan det bli nødvendig å skaffe ekstra kapital, ifølge meglerhuset.

Hoffmegler Arctic Securities har vært tilrettelegger for pengeinnhenting i Atlantic Sapphire. En rekke aksjemeglere i Arctic Securities har også i perioder vært tungt lastet med aksjer i selskapet.

Les også: Arctic Securities har vært rådgiver for Atlantic Sapphire. Syv ansatte eier aksjer i oppdrettselskapet

Tirsdag morgen stiger Atlantic Sapphires aksjekurs med 9,6 prosent. Aksjen er sist omsatt på 9,25 kroner.

Arctic Securities kuttet forøvrig kursmålet i Atlantic Sapphire med 80 prosent i slutten av oktober. Den gang fryktet meglerhuset at det landbaserte oppdrettselskapet ville gå tom for cash innen et år.

Aksjekurser landbaserte oppdrettere. Kilde: Infront