Arbeiderpartiets nye ordførerkandidat i Tromsø utelukker ikke omkamp om oppdrett i partiet

Nyheter
1814

Gunnar Wilhelmsen vil arrangere dialogkonferanse med oppdrettsnæringen, forskermiljø fra UiT og miljøorganisasjoner i løpet av desember eller januar.

Det skriver iTromsø.

Konferansen kommer i kjølvannet av at Tromsø kommune sa nei til oppdrett utenfor lukkede anlegg, med støtte fra blant andre Arbeiderpartiet.

Wilhelmsen er klar på at oppdrettsnæringen er kommet for å bli, og han mener man ikke kan stille krav om teknologi som ikke finnes.

– Når vi har hatt en dialog med næringa tror jeg det blir diskusjoner i partiet. For vi trenger en tettere og bedre dialog med bransjen fra Aps side. Det er veldig viktig, og det er viktig at det blir diskutert hva slags konsekvenser vedtakene får, sier Wilhelmsen, som er en kjent forretningsmann i byen, og mangeårig styreleder i eliteserieklubben Tromsø IL.

– Vedtakene i kommunen og i Ap har ført til reaksjoner. Det vil bli en debatt i Arbeiderpartiet også, men det gjenstår å se hva den debatten fører til, og om det vil skje noen endringer som følge av debatten, sier han, men understreker at han ikke vil forskuttere om det blir omkamp.