AquaShip vil hente en milliard i hett brønnbåtmarked

Nyheter
0

Kristiansund-rederiet er på pengejakt.

I forkant av emisjonen verdsettes selskapets såkalte enterprise value (egenkapital + netto rentebærende gjeld – red. anm.) til nær fem milliarder kroner. Ifølge Finansavisen (bak betalingsmur) har AquaShip hentet inn to tidligere Fredriksen-topper i styret. Disse to, Robert Hvide Macleod og Harald Thorstein, skal hjelpe til med å oppkapitalisere selskapet.

– Det stemmer at selskapet er på jakt etter kapital for å vokse ytterligere. Sverre og teamet hans har greid å bygge opp en plattform, som det er mulig å skalere opp. Vekstpotensialet er enormt, og den eneste begrensningen er kapital, sier Thorstein til Finansavisen.

Les også: Kreativt krysseierskap sikrer Aquaship full kontroll i chilenske brønnbåtrederier

AquaShip disponerer en flåte på totalt 34 servicefartøy, brønnbåter, fôrbåter og prosessbåter. Flåten opererer i Chile, Irland, Skottland, Shetland, Middelhavet og Norge, og gå på kontrakter med blant annet Mowi, Cermaq og Grieg Seafood.

– I motsetning til mange andre har vi først bygget oss opp i utlandet, sier administrerende direktør Sverre Taknes.

Ifølge siste avlagte årsregnskap, for 2020, hadde AquaShip en totalbalanse på snaut 1.452 millioner kroner, hvorav 433 millioner kroner er gjeld, ved årsskiftet 2020/2021.

Det amerikanske private equity-fondet AMERRA Capital er eier av 51 prosent av aksjene i Kristiansund-rederiet.

Aquaship vil imidlertid ikke gå på børs.

– Det er litt tidlig enda og vi har mer å hente på å gå en runde i det private markedet først, sier Taknes.