Aps ordførerkandidat i Tromsø om lukkede anlegg: – Vi kan ikke gå til valg på en teknologi som ikke er gjennomførbar

Nyheter
1257

I partiprogrammet til Tromsø Arbeiderparti står det at vekst i oppdrettsnæringen skal skje i lukkede anlegg. Det krever ikke ordførerkandidat Gunnar Wilhelmsen.

I november i fjor vedtok Arbeiderpartiet og flertallet i kommunestyret i Tromsø at all vekst i oppdrettsnæringen skulle skje i lukkede anlegg. Partiet vedtok samtidig også en lik formulering i partiprogrammet sitt.

Da det omstridte oppdrettsvedtaket ble behandlet på nytt av Tromsø kommunestyre i mars, droppet derimot Arbeiderpartiet kravet om lukkede anlegg.

Aps ordførerkandidat i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen, bekrefter overfor iTromsø at programmet partiet går til valg på og kommunestyrevedtaket Ap fattet i mars, er ulike. Han sier samtidig at man forholder seg til vedtaket som ble gjort i kommunestyret, og at dette også er partiets syn på oppdrett.

– Vi må forholde oss til vedtaket gjort av gruppa i kommunestyret, og som er forankret i partiet. Vi kan ikke gå til valg på en teknologi som ikke er gjennomførbar, sier han til iTromsø.

Aps gruppeleder og tredjekandidat til valget, Jarle Heitmann, avviste i mars da vedtaket ble behandlet i kommunestyret, at Arbeiderpartiet hadde snudd i saken. Han mente det nye vedtaket var en videreføring av den viljeserklæringen kommunestyret vedtok i november i fjor om at oppdrettsanlegg ikke skal forurense.

– Vi skal ha ei vekst i næringa innenfor bærekraftige rammer. Vi vedtok i programmet at det skal skje innenfor lukkede anlegg. Men etter dialog med både oppdrettsnæringa og miljøorganisasjoner, ble vi i kommunestyret enig om å støtte et kompromiss lagt fram av administrasjonen. Det er et godt kompromiss. Når Gunnar sier at det er hva vi går til valg på, så er det hva vi går til valg på, sier Heitmann nå til iTromsø.

Ifølge Heitmann er dette forankret i partiet gjennom at den sittende kommunestyregruppen  har bestemt at de støtter forslaget, samt at styret i Tromsø Ap er informert.