Åpnet Stingrays nye filial i Nord-Norge

Nyheter
0

Onsdag 24. mai kunne Wenberg Fiskeoppdrett og Stingray Marine Solutions feire åpningen av Wenberg Innovation Park og nytt industribygg på Fauske. 

Stingray Marine Solutions får nå sin første avdeling utenfor Oslo. Omtrent 80 personer deltok på selve åpningen, og ble gitt omvisning i industribygget som Stingray skal disponere. Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, fikk æren av å klippe båndet og erklære Wenberg Innovation Park og Stingray-bygget som offisielt åpnet.

For Fauske betyr dette umiddelbart 15 nye arbeidsplasser på Fauske, og Stingray Marine Solutions opplyser selv om at de ser for seg over 20 ansatte i Fauske på lang sikt.

– Dette har veldig mye å si for hele regionen vår, med ny kompetanse og nye arbeidsplasser som gir ringvirkninger i hele distriktet vårt. Gratulerer til kommunen vår, regionen vår og Stingray, som vi ønsker velkommen til Fauske, sa Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, i åpningstalen.

Ordføreren la selv grunnsteinen når byggestarten ble markert i fjor, og kunne nå markere fullførelsen et år senere. Wenberg Fiskeoppdrett står bak innovasjonsparken, som har sine kontorer og landbase vegg i vegg med det nye industribygget i parken.

Her er en av lasernodene til Stingray i forgrunnen. Foto: Salten Aqua

Innovasjon
– Vi ønsker å takke Moldjord Bygg og Anlegg, Indira, Fauske kommune, alle som har hjulpet til i prosessen og alle våre ansatte som daglig gjør en utmerket innsats for at arbeidsplassen vår stadig utvikles, sa Geir Wenberg, styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett.

Videre opplyser Geir Wenberg om at de har klare målsetninger for Wenberg Innovation Park og fremtidige leietakere.

– Vi ønsker bedrifter som jobber med bærekraft, bedrifter som jobber med innovasjon og bedrifter som helst jobber med havbruk. Stingray Marine Solutions og Scale AQ, som også har kontor her, er perfekte for satsingen vi gjør, tilføyer Wenberg.

Med åpningen av Wenberg Innovation Park markeres også åpningen av ny avdeling for Stingray. Selskapet har tilholdssted i Oslo, men skal nå åpne sin første avdeling utenfor hovedstaden.

F.v. Geir Wenberg, Ørjan Wenberg, John Arne Breivik, Marlen Rendall Berg. Foto: Kind Conceptual Branding

1.000 lasernoder
– Dette er en milepæl og en flaggdag for oss. Vi rekker en stor takk til Ørjan og Geir Wenberg Fiskeoppdrett, som for noen år siden foreslo at vi opprettet en egen avdeling her, sier administrerende direktør John Arne Breivik.

Stingray har de siste årene vær gjennom en god vekstfase, til tross for logistikkutfordringer knyttet til pandemi og krig. I dag har teknologiselskapet snart 1.000 lasernoder langs kysten i Norge, men ser for seg at Nord-Norge alene kan stå for dette antallet allerede i løpet av neste år.

– Vi har nå ansatt fem personer, og ser for oss at vi skal være over 20 ansatte her på sikt. Avdelingen på Fauske skal jobbe med service, være kontrollsenter og vi skal i tillegg ha en egen fiskehelseavdeling her.

Geir Wenberg og Wenberg Fiskeoppdrett har hatt kjennskap til selskapet i årevis, og var blant de første til å i stor grad ta i bruk løsningen til Stingray.

– Vi har hatt stor tro på dem, og benytter i dag løsningene deres som arbeidsverktøy hver eneste dag. Det er med stor glede at vi ønsker dem velkommen til oss, sier Geir Wenberg.