Andre år på rad med overskudd for Danish Salmon

Nyheter
0

Nye eiere har fått skikk på driften.

Den landbaserte lakseoppdretteren, som ble etablert i 2009, har slitt lenge med driften. Vedvarende luktproblemer, samt vesentlig mer spillvann enn forespeilet, har vært blant utfordringene selskapet har måttet løse.

Våren 2020 ble det kjent at de to japanske handelshusene Marubeni og Nippon Suisan Kaisha inngikk en avtale om å kjøpe 66,7 prosent av aksjene i Danish Salmon. Nippon Suisan Kaisha, fritt oversatt Japans fiskeriselskap, er verdens nest største sjømatselskap, målt etter omsetning.

Les også: Danish Salmon har produsert laks på land i 12 år. Men tjener ikke penger

Etter oppkjøpet har det gått bedre for Hirtshals-baserte Danish Salmon. Selskapet, som har avvikende regnskapsår, presenterer årsregnskapet fra april til mars. Der fremgår det at Danish Salmon omsatte for 66,1 millioner danske kroner, og fikk et resultat før skatt på 2,2 millioner danske kroner. Det er en dobling fra året før, da resultat før skatt var like under en million danske kroner.

Økningen i omsetning og resultat skyldes økte salgsvolumer og styrkede laksepriser.

«Denne forbedringen har vært mulig på grunn av igangsetting av produksjon i selskapets utvidede produksjonsanlegg,» ifølge SeafoodSource. «Selskapet har fullført sin store produksjonsutvidelse og finjusterer nå de enkelte områdene for optimal og stabil produksjon.»

Selskapet advarer om at trenden med økte laksepriser kanskje ikke fortsetter i tiden fremover.

«Det er usikkerhet i markedet hvor langt prisen på laks kan gå,» heter det.

Danish Salmon, som har en produksjonskapasitet på 2.700 tonn laks, forventer å nå «steady-state» produksjon inneværende år.

iLaks har søkt å få en kommentar fra daglig leder Kim Hieronymus Lyhne. Han har ikke returnert henvendelsen.

Danish Salmon 2023 2022 Endring
Omsetning 66,1 57 16,0 %
EBIT 5,5 3,2 71,9 %
Resultat før skatt 2,2 1,0 120,0 %
Driftsmargin 8,3 % 5,6 %
Alle tall i millioner danske kroner