Analysesjef i Netfonds anbefaler Orkla å satse på sjømat fremfor pizza og restaurantdrift

Nyheter
538

Roger Berntsen i Netfonds sier det er god vekst og inntjening i sjømatsektoren, og han tror at den vil fortsette å gjøre det bra. Han mener Orkla, et av Norges største børsnoterte selskaper, bør også investere i denne sektoren.

I januar kjøpte Orkla sin første restaurantkjede. Styreleder Stein Erik Hagen sa da at restauranter er et attraktivt satsingsområde for Orkla, som blant annet står bak kjente merkevarer som Grandiosa, Jordan, Nidar, Stabburet, Lilleborg, Idun og Sætre.

Berntsen er ikke sikker på om Orkla vil lykkes med satsingen på pizza og restaurantdrift, og anbefaler heller industrikonsernet satse på sjømat.

– Vi har lenge sett for oss at Orkla skal gjøre noe i sjømatsektoren. Hvis selskapet gjør det, enten i form av et oppkjøp eller gjennom en samarbeidsavtale, kan de utnytte resten av sin portefølje i land som India og Kina, sier Berntsen til Finansavisen.

I intervjuet med avisen trekker Berntsen frem Mowi, som han mener er i ferd med å bli noe mer enn et oppdrettsselskap, og viser blant annet til avtalen selskapet signerte med netthandelgiganten Alibaba.

– Mowi er det klart største selskapet i laksesektoren, og det har også kommet lengst innen nye satsingsområder. Lykkes Mowi med disse satsingene, kan det bli et selskap som over tid vil ha flere likhetstrekk med McDonald’s enn en ren lakseprodusent, sier Berntsen.