AkvaDesign klaget og vant – får to utviklingstillatelser

Nyheter
2028

AkvaDesign har fått tilsagn om to utviklingstillatelser for sitt prosjekt med lukket merdteknologi.

Opprinnelig ble det søkt om ti tillatelser rett før jul i 2015, men dette ble avslått i juni 2016. Vedtaket ble klaget inn til Nærings- og fiskeridepartementet, som delvis omgjorde det og sendte saken tilbake til direktoratet med sikte på tildeling av inntil to tillatelser. I fjor sommer bestemte selskapet seg for å anke igjen, etter at de fikk tilsagn om én utviklingskonsesjon for sitt prosjekt med lukket merdteknologi.

Under et besøk fra Kjell-Børge Freiberg (Frp) og Margunn Ebbesen (H) i Brønnøysund, ble nyheten om tildelingen overbrakt til selskapet, skriver Brønnøysund Avis.

– Dere har ventet tålmodig. Selv gode søknader tar tid å behandle. Jeg har forståelse for at dere har vært utålmodige, men dere har tjent på at det har vært brukt tid på denne saken. Jeg har med konklusjonen fra fiskeriministeren som har fattet et vedtak om at AkvaDesign får to konsesjoner, sa Freiberg til de ansatte og ledelsen i selskapet.

Styreleder i AkvaDesign, Brynjar Forbergskog, er naturligvis svært fornøyd med avgjørelsen, og kaller det en «gledens dag». Han sier han har lært at det gjelder å være tålmodig i hans bransje.

-At vi nå får utviklingskonsesjoner gir oss en mye bedre plattform og en langsiktig horisont, sier han.