Akvadesign-gründer går til lederjobb i FiiZK

Nyheter
0

Anders Næss starter opp som Prosjektleder utvikling lukkede systemer i Trondheimsfirmaet.

Anders Næss er utdannet M.Sc. innen akvakultur fra NTNU/SINTEF, og får ansvar for utviklingsprosjektene på lukket merd. Han har lang erfaring med produktutvikling innen havbruk fra ulike selskap. Han startet i sin tid Akvadesign, som senere skiftet navn til Akvafuture. Her har han utviklet lukket merdteknologi etablert flere lukkede anlegg.

Les også: Akvafuture slipper å telle lakselus. Selskapet fikk positivt svar fra Mattilsynet i går

Foto: Akvafuture

«Når Akvafuture nå satser som oppdrettsvirksomhet, har Anders ønsket å utnytte sin kompetanse til ytterligere utvikling av lukkede anlegg. Vi er glade for at dette skjer her hos oss i FiiZK,» skriver FiiZK i en pressemelding.

– FiiZK har vært dyktige og fremoverlente i sin utvikling av løsninger og det blir spennende å bidra til videre teknologiutvikling sammen med mange flinke folk. Det har trigget ekstra at FiiZK har som mål å utvikle autonome merder – og nå ser vi også bred politisk vilje til etablering av kriterier og rammevilkår som passer godt til denne satsningen, sier Anders Næss i en kommentar til ansettelsen.

Samtidig offentliggjøres det at Kine Marhaug starter opp som Fiskehelseansvarlig i FiiZK.

Kine Marhaug. Foto: Sofus Olsen

Marhaug er utdannet veterinær fra NMBU Veterinærhøgskolen i 2015. De siste fire årene har hun jobbet med fiskehelse og -velferd i Mattilsynet i Finnmark, og fått en bred erfaring fra mange områder av næringen. Hun ser frem til nye utfordringer innen arbeid med helse og velferd hos oss i FiiZK, heter det i pressemeldingen.