Aker BioMarines nye krillbåt bygges fra bunnen av: – Dette er et viktig prosjekt for VARD

Nyheter
2347

For første gang i historien bygges en krillbåt fra bunnen av. Aker BioMarines 130 meter lange toppmoderne krillfartøy bygges i Norge og skal settes inn i fisket i Antarktis i sesongen 2019.

– Dette er et viktig prosjekt for VARD. Vi får benyttet vår innovasjonsevne og brede kompetanse i utviklingen av et så krevende spesialfartøy, og det gir arbeid til mange. Å skape nye fangst muligheter sammen med fiskere går generasjoner tilbake i VARD, og vi gleder oss til å jobbe videre sammen med Aker BioMarine og deres fiskere i dette spennende prosjektet, sier konsernsjef Roy Reite i VARD.

Kontrakten mellom Aker BioMarine og VARD ble inngått for ganske nøyaktig ett år siden.

– Tidligere krillfartøy har vært ombygde trålere og lastefartøy. Det er ekstra gøy å se at det første krillfartøyet av sitt slag nå er norskbygd fra bunnen av. Dette prosjektet gir store positive ringvirkninger for en rekke selskaper, spesielt i Møre og Romsdal, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine.

Nybygget har en kostnadsramme på en milliard kroner, og vil involvere om lag 900 personer i Norge, gjennom mer enn 40 norske underleverandører.

Det nye krillfartøyet skal inneholde et moderne bioraffineri for prosessering av krillråvarer i Antarktis. Aker BioMarine har også investert i miljøsparende teknologi under byggingen av det nye skipet som vil være 30 prosent mer miljøeffektivt i drift sammenlignet med dagens trålere.