Milepæl for landbasert stamfiskanlegg

Nyheter
2496

10.000 kvadratmeter stort stamfiskanlegg er klar til å ta imot sin første fisk.

Anlegget som ligger i Sørfjorden i Sørfold kommune, vil motta sin første stamfisk i november fra Salten Stamfisk, som er en joint venture-partner av Benchmarks datterselskap SalmoBreed.

Rogn fra denne bestanden vil bli produsert tidlig på høsten 2018, og første testbatchsalg forventes to måneder senere.

Det nye anlegget vil levere rogn gjennom hele året for hele produksjonsprogrammet, og vil være den første i sitt slag å gjøre det i Norge. Smolt fra SalmoBreeds avlsstasjon i Lønningdal vil også bli levert i november.

Dette nye anlegget, som er basert på Benchmarks islandske modell, er biosikkert og har kapasitet til å produsere over 150 millioner rogn per år.

Byggingen av anlegget er i rute og forventes å nå full kapasitet innen høsten 2019.

Malcolm Pye, konsernsjef i Benchmark sier:

– SalmoBreed Salten vil bli verdens mest avanserte anlegg. Denne ekstra kapasiteten vil gi oss mulighet til å ta opp produksjonen vår for å møte den økende etterspørselen etter sykdomsfri, helårlig rognproduksjon og støtte den sterke veksten i norsk laksindustri.

– Norge er en ledende aktør innen laks, og det er kontinuerlig kjøring mot forbedringer i trekk ved produksjonseffektivitet, sykdomsresistens og produktkvalitet. Benchmark er godt posisjonert for å løse dette gjennom våre robuste avlsprogrammer som har vist seg å takle noen av bransjens største utfordringer.