Denne fabrikken er en viktig brikke i Pelagia-konsernet

Nyheter
1577

Måløy Sildoljefabrikk bidro godt til at Pelagia med familiene Møgster og Witzøe på eiersiden, kunne levere et resultat på 383,6 millioner kroner før skatt i 2016.

Ifølge Fjordenes Tidende er bedriften med sine 26 ansatte, en av åtte som produserer råstoff innen kategorien «feed». Det meste som blir produsert går til å lage fôr til oppdrettsnæringen.

– Det største markedet for fiskemel er Kina, der det blir brukt til fôr innen fiskeoppdrett, gris og kylling, sier Arnt Ove Hoddevik. Han er divisjonsleder for de åtte fabrikkene innen «feed».

Hoddevik beskriver 2016 som «et greit år» mot 2015 som var et «knallår», da selskapet leverte et resultat på 428 millioner kroner før skatt.

Men på grunn av at kvotene gikk ned, falt produksjonen av fiskemel ved fabrikken fra 30000 til 21000 tonn fra 2015 til 2016.

Han forteller at de de største anleggene for konsum er i Måløy og Egersund. På eiersiden i Pelagia-konsernet står blant annet familiene Møgster og Witzøe.

For tiden installerer bedriften en rekke såkalte vasketårn, som skal redusere lukten fra fabrikken. Hoddevik poengterer likevel at dette er industri, og at man aldri helt blir kvitt luktproblemet.