Mottar miljøpris for oppdrettskonsept

Nyheter
1809

Neksts konsept for det som kan bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg gjør nå at selskapet mottar Venstres miljøpris. 

«Nekst sitt konsept gir en bærekraftig løsning for norsk oppdrettsnæring i tråd med stortingets ønske om «Forutsigbar, miljømessig bærekraftig vekst i norsk laks og ørretoppdrett,»» har stortingsrepresentant Ola Elvestuen uttalt i forbindelse med kunngjøringen, skriver Nekst i en pressemelding.

Det er samme Elvestuen som skal stå for overrekkelsen av prisen under et arrangement i Florø 2. juni.

20 000 tonn
Halvor Halvorsen i Flora Venstre gir ifølge pressemeldingen uttrykk for at prosjektløsningene er helt i tråd med Vestres visjon for en miljømessig og bærekraftig utvikling av havbruksnæringen.

Nekst AS mottok i juli 2016 konsesjon for bygging av et landbasert oppdrettsanlegg utenfor Florø med en kapasitet på 20.000 tonn.

Nekst ønsker å holde fisken i landanlegget i Florø til den når rundt 2,7 kilo. Deretter vil fisken bare behøve seks måneder i sjø for å nå slakteklar størrelse.

«Inspirerende»
Partner i Nekst, Kjell Audun Aasen, sier i en kommentar i pressemeldingen at «Nekst har tatt stortingsmeldingen på alvor, og at det er svært inspirerende at Nekst AS sin miljøprofil blir lagt merke til av Venstre og andre. Vi registrerer at mange aktører både innen politisk og offentlig forvaltning ønsker denne utviklingen velkommen.»

Hensikten med prisen er å berømme arbeid for å motvirke klimaendringer, lokal forurensning, naturvern og sikring av friområder, samt tiltak for å motvirke truslene mot vårt økosystem.