Presenterte fisk for fremtidens politikere

Nyheter
945

– Det kan jo være at en av disse blir statsminister en dag. Da er det jo alltids greit at de kjenner lukta av nysnurpa makrell.

Informasjonssjef i Sjømat Norge, Øyvind Andre Haram, og kollegene har nettopp gjennomført årets ungdomspolitikertur. Et prosjekt de har gjennomført de siste seks årene.

Næringsvennlig: Daniel Skjevik-Aasberg (Unge Høyre)

– Vi ser helt klart at dette nytter. Tidligere turer har vist større kjennskap og forståelse når vi senere i politikerkarrieren tar kontakt. Havet blir jo bare viktigere, da bør også flere politikere lære mer, sier Haram.

To dager
I forrige uke tok Sjømat Norge med seg to politikere fra ni ulike partier til Os og Austevoll for å lære mer. Her ble det besøk hos både leverandørindustrien ved Marine Constructions på Os, laksebedriften Austevoll Melaks, restråstoffbedriften Hordafor og lakseslakteri/pelagisk mottak hos Austevoll Seafood.

– Turen var spennende og veldig lærerik. Vi fikk et godt innblikk i problemstillingene havbruksnæringa og sjømatindustrien står overfor og vi fikk snakke direkte med enkeltmenneskene som jobber i næringa, sier Daniel Skjevik-Aasberg fra Unge Høyre.

– For meg som ønsker å jobbe med næringspolitikk og verdiskapning, var dette svært nyttig.

Vekst
Øydis Lebiko er sentralstyremedlem i Unge Venstre og hadde ikke særlig mye kjennskap til sjømatnæringen før turen.

– I disse tider der vekst er et viktig stikkord, var det interessant å høre hvilke tanker selskapene gjør seg om videre vekst. Det var og spennende å høre hvordan kommunen og næringslivet i Austevoll samarbeider.

Turen til øykommunen innebar også et besøk hos verdensmester Ørjan Johannesen ved Bekkjarvik Gjestgiveri, som serverte både kamskjell, piggvar og fjordørret til politikerne.

Fabrikksjef Ivar-Helge Melingen hos Austevoll Seafood forteller om makrell.