SSC starter avlsprogram fra Hebridene

Nyheter
702

The Scottish Salmon Company (SSC) lanserte Native Hebridean Salmon under Brüssel-messen i forrige uke. Dette forsterker selskapets satsing på opprinnelse og garanterer den beste kvalitets skotske laks med full sporbarhet.

Avlsprogrammet er utviklet over mange år fra stamfisk opprinnelig hentet direkte fra elver på øya North Uist i Ytre Hebridene. Native Hebridean er foreløpig kun tilgjengelig for SSC, først i løpet av de neste par årene vil dette være på sesongbasis.

Tett muskulatur
Avstamningen, kombinert med det naturlige miljøet og aller høyeste standarder for husdyrhold der den er avlet og oppdratt, betyr at Native Hebridean Salmon vokse seg sterk med uovertruffen proveniens. Forskning har også avdekket at gjennomsnittlig muskelfibertetthet er mer enn 20 prosent større enn andre oppdrettslaks, heter det i en pressemelding fra SSC.

Les også: Scotland the brave

– Denne introduksjonen markerer kulminasjonen av mange års investeringer, forskning, engasjement og hardt arbeid. Vi er opptatt av proveniens av vår laks, sier Craig Anderson, selskapets administrerende direktør.

– Vi er svært stolte av denne unike innfødte stamme, som gir både våre britiske og eksportmarkeder en premium kvalitetslaks, som er fullt sporbar til Hebridene i Skottland.

God kokkehistorie
Native Hebridean har blitt godkjent av The Federation of Chefs Skottland, som har blitt invitert til å teste produktet, og vurdere det på utseende, lukt, tekstur og friskhet.

David Littlewood, Vice President i Federation of Chefs Skottland og eier av Kildrummy Inn i Aberdeenshire, likte det han fant.

– Vi ble imponert av dets tekstur, friskhet og sterke farger. I en tid da proveniens er en så høy faktor i produktet leverer Native Hebridean fra begynnelsen av sin livssyklus – med en god historie for kokker til å fortelle sine kunder.