Flere FHL-kurs i rømmingssikring

Nyheter
651

Fagsjef Trude H. Nordli (bildet) i Fiskeri – og havbruksæringens landsforening (FHL) melder om stor interesse for å delta på kursene. I januar gikk det første kurset av stabelen i Stavanger.

Nullvisjon
Rømmingstallene er blitt kraftig redusert siden 2006, men de siste årene har utviklingen gått i feil retning.

– Rømmingsikring er et kontinuerlig arbeid der alle må strekke seg etter å bli bedre. Næringen har en klar nullvisjon når det gjelder rømming av fisk, og vi opplever at både toppledelse og ansatte i selskapene er svært opptatt av å strekke seg mot dette målet, sier Nordli.

Denne uka holdes det kurs i Rørvik og Trondheim, og neste uke på Sortland. Senere i år er det planlagt flere kurs i Nord-Norge og på Vestlandet. Kursopplegget retter seg både mot settefisk- og matfiskbedrifter.

– På disse kursene utveksler bedriftene erfaringer både fra rømminger og nestenhendelser. Vi gjennomgår regelverk, utstyrskrav, beredskap, prosedyrer og menneskelige faktorer som kan være avgjørende når hendelser oppstår, sier Trude H. Nordli.

I tillegg til foredragsholdere fra FHL, bidrar Sintef, Fiskeridirektoratet, Rømmingskommisjonen, brønnbåtnæringen, utstyrsleverandører og en flere havbruksselskaper med presentasjoner og innlegg om relevante tema knyttet til rømmingssikring.

Nyttig for alle
– Den viktigste oppgaven for havbruksbedriftene vil alltid være å hindre at det oppstår rømming, men det er også fokus på beredskap og prosedyrer når hendelser først oppstår. Disse kursene er derfor nyttige både for røktere på merdkanten, driftsledere og også toppledelse i havbruksbedriftene, sier Nordli.