Fiskeridirektoratet vil legge ned ni lokalkontorer

Nyheter
485

Tirsdag leverer Fiskeridirektoratet sine forslag om framtidig organisering til fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H). Direktoratet anbefaler blant annet å gå fra dagens syv til tre regioner og å legge ned ni lokalkontorer.

– Vi har gjort en vurdering på hvor vi bør være og har i dag en del kontorer med relativt få ansatte. Vi ønsker å skape sterkere fagmiljøer, og det er enklere når flere er samlet på større kontorer, sier kommunikasjonsdirektør Olav Lekve i Fiskeridirektoratet til Sysla.

20 årsverk

Kontorene direktoratet foreslår å legge ned, er Kjøllefjord, Havøysund, Hammerfest, Skjervøy, Svolvær, Brønnøysund, Sistranda og Fosnavåg.

Også Vardø foreslås lagt ned som fiskerikontor, men her vil direktoratet fortsatt ha ansatte i en planlagt analyseenhet. Etter omleggingen vil det være 19 lokalkontorer igjen.

Totalt rammes 20 årsverk av forslaget. Disse medarbeiderne vil få tilbud om å flytte til andre kontorer.

–  Ingen blir oppsagt, men for noen kan jo forslaget innebære at de må flytte. Jeg tror nok alle medarbeidere har vært forberedt på at det kommer endringer. Men de som i dag jobber på kontorer som anbefales lagt ned, er nok ikke så glade for forslaget. Det har vi forståelse for, sier Lekve.

– Vi har hatt forslaget ute til intern høring. Der har alle arbeidstakerorganisasjonene hatt mulighet til å komme med sine syn, og det gjenspeiles i forslaget. Vi merker jo at det er engasjement for saken.

Tre regioner

I tillegg til at direktoratet forslår å legge ned ni fiskerikontorer, ønsker det å omorganisere fra syv til tre regioner. De tre gjenværende regionene vil være Nord, bestående av de tre nordligste fylkene; Midt, Trøndelag og Møre og Romsdal og Sør, som skal dekke området fra Stadt til svenskegrensen.

Lekve avviser at forslaget innebærer en sentralisering.

– Dette dreier seg ikke om flytting av ressurser til hovedkontoret i Bergen. Vi vil gjøre regionene større og sterkere og bruke ressursene våre best mulig. Det tror vi er nødvendig for å ivareta samfunnsoppdraget vårt på en optimal måte, sier han.

Aspaker bestemmer

Forslaget er nå sendt fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Framover skal departementet ta stilling til om endringene skal gjennomføres slik direktoratet foreslår.

– Når beslutningen er tatt, vil vi starte omstillingsprosessen. Foreløpig avventer vi og ser hva myndighetene kommer fram til, sier Lekve.

Det er foreløpig uklart når fiskeriministeren kommer med sin avgjørelse.