Til topps i romjulen

Nyheter
619

272 kroner per aksje ble Lerøy Seafood Group klokket inn på mandag ettermiddag. Med to dager igjen av året noterer Lerøy-aksjen med det både årsbeste og tidenes kurstopp. Bergensselskapet prises nå til 14,8 milliarder kroner. Kun Marine Harvest er mer verdt blant verdens oppdrettselskaper.

Mer å gå på
Mens seinhøsten har vært turbulent for majoriteten av aksjene som er notert på Oslo Børs, har Lerøy i all stillhet smøget seg frem. Ifølge meglerhuset Pareto Securities er det imidlertid mer å gå på i Lerøy – mye mer.

I en analyserapport som ble distribuert tidligere i desember løftet analytiker-duoen Henning Lund og Fredrik Stenslien sitt kursmål for Lerøy-aksjen fra 350 kroner til 363 kroner. Det betyr en oppside på 91 kroner eller anstendige 34 prosent fra dagens aksjekurs.

Fett utbytte
Pareto har Lerøy, sammen med SalMar og Marine Harvest, som sine aksjefavoritter i industrisektoren, og peker på at både Lerøy og SalMar nå handles på multipler som ligger under sammenlignbare selskaper.

I det korte bildet forventer Pareto et driftsresultat (før biomassejusteringer) på 484 millioner kroner for Lerøy i fjerde kvartal. Det er det nest beste fjerde kvartal noen gang for Lerøy. For de av aksjonærene som velger å satse på Lerøy-aksjen og sitte på den frem til sommeren, forventer Pareto-analytikerne et utbytte på rause 25 kroner per aksje. Det er en direkteavkastning som er tre ganger høyere enn hva høyrentekontoen kan friste med.