349 millioner i ordrereserve, tidenes beste kvartal

Nyheter
567

Ordreinngangen i kvartalet var på 201 millioner kroner. Det er langt fra ny rekord, men ved utgangen av kvartalet hadde selskapet nesten 350 millioner i ordrebok. Så mye har Akva Group aldri hatt i reserve før.

Selskapet melder om et EBITDA-resultat på 34,2 millioner kroner. Også dette er det beste kvartalsresultatet selskapet noen gang har hatt.

Driftsresultatet (EBIT) er rapportert til 25,1 millioner kroner og resultat før skatt er rapportert til 25,5 millioner kroner etter at selskapet i kvartalet omsatte for 329 millioner kroner.

Per ni måneder har selskapet omsatt for 941 millioner kroner. Det er dermed åpenbart at Akva Group kommer til å runde en milliard kroner i omsetning i år.

I forhold til 2013 har selskapet i løpet av de ni første månedene vokst med pene 39,9 prosent.

Etter ni måneder har Akva Group rapportert et overskudd før skatt på 60,6 millioner kroner. På samme tid i fjor var overskuddet 7,0 millioner kroner. Dermed ligger det an til at selskapet kommer til å sette ny resultatrekord i løpet av 2014. Hvis ikke mye går galt i fjerde kvartal vil 2007-rekorden bli smadret. Da rapporterte selskapet om et overskudd før skatt på 63 millioner kroner. Da omsatte selskapet for 860 millioner kroner.

Konsernsjef Trond Williksen spår at tallene kommer til å være gode de neste kvartalene.

-Fortsatt god markedsaktivitet gir oss positive forventninger til de kommende kvartalene, sier han i børsmeldingen.

Han rapporterer at markedet i Chile har snudd, men det går sakte.

-Etterspørselen i det nordiske markedet er fortsatt forventet å være bra i de neste kvartalene, men fjerdekvartal fortsetter å være lavsesong for leveranser i det nordiske markedet. Investeringer er forventet å bli drevet av grønne lisenser og åpning for generell vekst. Det er positiv utvikling i det chilenske markedet og vi opprettholder positive, men moderate forventninger. Vi følger det chilenske markedet nøye og vil justere vår virksomhet i henhold til utviklingen, skrives det i børsmeldingen.

Styret foreslår at det skal betales en krone i utbytte per aksje i fjerde kvartal og varsler en strategi med utbyttebetalinger to ganger i året, såfremt at visse økonomiske kriterier oppnås.  Utbyttebetalingen vil lette Akva Group-kassen for 25 millioner kroner.

De fleste økonomiske indikatorer i selskapet er fordelaktige. Netto rentebærende gjeld har falt fra 120 millioner i første kvartal i fjor til 44 millioner kroner i tredje kvartal i år. Kontantbeholdningen (inkludert trekkfasisliteter) har økt med 115 millioner kroner det siste året til 180 millioner kroner. Arbeidskapitalen har i samme periode falt med 62 millioner kroner til 100 millioner kroner.

 

[table id=23 /]