– Har over tid sett behovet for å vurdere om fiskekvalitetsforskriften bør endres

Nyheter
0

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ønsker å tilpasse regelverket utviklingen i næringen.

Nylig ble det kjent at NFD hadde anmodet Mattilsynet om en vurdering av, og eventuelt komme med forslag til, endring av fiskekvalitetsforskriften. I forbindelse med anmodningen ble det bedt om at Mattilsynet også belyser og vurderer næringsmessige, miljømessige og biologiske konsekvenser.

Ekspedisjonssjef ved næringspolitisk avdeling Sigrid Dahl Grønnevet forteller at NFD har sett et fremvoksende behov for å vurdere endringer.

– Nærings- og fiskeridepartementet har over tid sett behovet for å vurdere om fiskekvalitetsforskriften bør endres, inkludert produksjonsfiskbestemmelsen, opplyser hun til iLaks.

I takt med utviklingen
Ifølge Grønnevet er det ingen dramatikk i henvendelsen til Mattilsynet.

– En del av forvaltningens jobb er å med jevne mellomrom vurdere om forskrifter bør oppdateres eller endres, forklarer hun.

Ekspedisjonssjefen fremhever viktigheten av å ha et regelverk som er tilpasset den situasjonen man er i.

– Fiskekvalitetsforskriften er en del av regelverket vi forvalter, og som vi da også har ansvar for å oppdatere i takt med samfunnet og utvikling i en næring, påpeker hun.

Endringsforslag
Mattilsynet har fått frist for levering av sitt innspill 1. november.

– Etter det skal departementet ta stilling til innspillet, gjøre sine vurderinger, og deretter konkludere om det skal iverksettes en prosess med forskriftsendring, forklarer Grønnevet.

Hva som skjer etterpå er foreløpig uvisst.

– Et eventuelt endringsforslag vil høres i tråd med forvaltningsloven og utredningsinstruks, foraklarer hun.