Norsk veterinær mistenkt for drap på finsk ishockeyspiller

Nyheter
0

En nordmann er arrestert og mistenkt for å ha skutt og drept realitydeltaker og hockeyspiller Janne Puhakka (29).

Janne Puhakka ble søndag 13. oktober funnet død i en leilighet i byen Hettaa, sør i Finland. På stedet arresterte politiet en mann i midten av 60-årene, mistenkt for å ha drept en annen person med skytevåpen, skriver finsk politi i en pressemelding.

– Vi har startet drapsetterforskning etter at en mann ble skutt og drept i en leilighet i Esbo. Den mistenkte er i politiets varetekt og vi har kontroll på drapsvåpenet, sier Matti Högman i finsk politi til VG.

– Jeg kan dessverre ikke kommentere på spørsmål om det er en nordmann som er siktet for drap og pågrepet i saken. Det er veldig strenge regler knyttet til dette i Finland, sier Högman.

Finske medier navngir en norsk statsborger som er mistenkt for drapet. Han kommer fra Midt-Norge og har i mange år arbeidet i ledende stillinger i havbruksnæringen.

Janne Puhakka var tidligere ishockeyspiller og har blant annet spilt for finske Espoo Blues og franske Rapaces de Gap.

Han ble for alvor kjent i 2019 da han i et intervju med Helsingin Sanomat åpnet opp om å være homofil. Han var da den første spilleren i SM-ligaen, som er den finske toppdivisjonen, som snakket offentlig om å være homofil.

Puhakka var også aktuell i realityprogrammet «Petolliset», som er den finske utgaven av «Forræder». Ifølge finske medier kom han til finalen, som opprinnelig skulle sendes 17. oktober. Den er foreløpig avlyst.