«Vi mener konsensusestimatene for tredje kvartal 2024 er for høye»

Nyheter
0

Sparebank 1 Markets ser kortsiktige utfordringer knyttet til ILA (infeksiøs lakseanemi) og høye nivåer av lakselus.

«Mens dette forventes å negativt påvirke estimatene på 2024-resultatene (lavere priser og høyere kostnad pr kg), reviderer vi estimatene på 2025-resultatene ned også. Når vi ser inn i neste år, venter vi en vekst på 36 prosent i lakseoppdretternes operasjonelle driftsresultater, drevet av våre forventninger om mindre kvalitetsnedgradering av fisk og noe lavere oppdrettskostnader», skriver meglerhuset i en sektorrapport tirsdag ifølge TDN Direkt.

På lengre sikt har meglerhuset positive utsikter for laksesektoren, hovedsakelig drevet av lav til moderat global tilbudsvekst og potensialet fra nye produksjonsmetoder som lukkede- og offshoreanlegg.

Utvikling lakseaksjer siste 12 måneder. Kilde: Infront

«Selv om vi fortsatt er positive til laksesektoren, ser vi begrensede kortsiktige triggere, da vi mener konsensusestimatene for tredje kvartal 2024 er for høye. Vi anslår gjennomsnittlige spotpriser på 71 kroner pr kilo i tredje kvartal 2024, og vi hever våre oppdrettskostnadsforutsetninger, forklart av lavere slaktevekter i andre halvdel av kvartalet», skriver meglerhuset.

Sparebank 1 Markets nedjusterer sitt kursmål på Grieg Seafood til 74 kroner, fra 92 kroner, men gjentar kjøpsanbefaling. Meglerhuset gjentar ellers sine kjøpsanbefalinger og opprettholder kursmål på de andre oppdrettsselskapene.