Åkerblå-gründer har forlatt skuta etter 26 år

Nyheter
0

53-åringen har hatt sin siste arbeidsdag i kunnskapsbedriften.

– Jeg kommer til å savne det kollegiale fellesskapet, sier Arild Kjerstad til lokalavisen Hitra-Frøya, som først omtalte saken.

Kjerstad har vært sentral bak oppbyggingen av Åkerblå, som siden i fjor har vært en del av DNV. Han var også største eier i en lengre periode. Åkerblå leverer tjenester som miljøundersøkelser, fiskehelsetjenester og rådgivning til blant annet havbruksnæringen.

Kjerstad kjøpte sammen med kollegaene Marianne Halse og Asgeir Østvik opp selskapet Havbrukstjenesten i i 2001. Da hadde han allerede jobbet i firmaet i ti år. Sammen bygde de dette videre til Åkerblå, som har blitt et internasjonalt selskap med rundt 350 ansatte.

Etter DNV-oppkjøpet begynte Kjerstad å kjenne på at tiden var moden for å prøve noe annet. Han medgir overfor Hitra-Frøya at det heller ikke er det samme å jobbe i selskapet uten en plass i styrerommet. Han ser imidlertid for seg å bli i havbruksnæringen.

Utviklingen har vært enorm. I dag svømmer det opp mot 200.000 fisk i ei merd. Da jeg jobbet ved et fiskeoppdrett på midten av 80talllet var normalen 5000 fisk i en merd. Det vi opplevde da blir smått i sammenligning, selv om det også syntes enormt den gangen. Det har vært utrolig morsomt å være med på denne reisen, sier Kjerstad til lokalavisen.