– Man har jo bygd en næring som har fått internasjonal oppmerksomhet

Nyheter
0

FSV Group tror at langsiktige kontantstrømmer og høye inngangsbarrierer i en næring knyttet til matproduksjon er attraktivt for utenlandske investorer.

I vinter gikk det rykter om at det var beilere som kretset rundt FSV Group. Potensielle kjøpere ble nevnt, men det ble karakterisert som spekulasjoner.

Administrerende direktør Arild Aasmyr har merket seg at det er stor interesse for investeringer i norske akvakulturselskaper, fra lokale så vel som utenlandske investormiljøer.

– Bygger man solide, gode virksomheter i en såpass viktig industri som sjømatindustrien vil det naturlig oppstå investorinteresse, sier han til iLaks.

Ikke overrasket
– For oss som driver i næringen er effektiv tilgang til kapital helt sentralt for å kunne levere kvalitetstjenester til våre kunder, samt investere i innovasjon og videreutvikling. Som igjen kommer kundene til gode, bemerker Aasmyr.

FSV Group-sjefen, som har bakgrunn fra finans, er ikke overrasket over at blant annet servicebåtrederier i havbruksnæringen gjør investorer nysgjerrige.

– Man har jo bygd en næring som har fått internasjonal oppmerksomhet. Så rent generelt tenker vi at det ikke er unaturlig, kommenterer han.

«Multi Pioner». Foto: FSV Group

Internasjonal næring
Aasmyr får støtte fra sin nyansatte økonomidirektør Geir Kvalsund Sandnes.

– Jeg tror ikke det er på grunn av rederidrift eller shipping at man har den interessen for servicerederier. Men det er egentlig fordi karakteristikkene er veldig appellerende, sier han.

Sandnes utdyper:

– I den forstand at det er lange kontantstrømmer i en servicenæring knyttet til matproduksjon, og bærekraftig matproduksjon til havs.

Les også: FSV Group satte investeringer for en halv milliard på vent: – Grunnrenteskatten skapte mye usikkerhet

Høy inngangsbillett
Sandnes tiltrådte i mars. Da kom han fra en tilsvarende stilling i brønnbåtrederiet Intership, der han også har vært styremedlem.

Han tror at potensielle investorer ser et langsiktig og godt bilde fremover både for servicefartøyer og eksempelvis brønnbåter.

– Dermed er de som har en posisjon innenfor å yte service til næringen også attraktive, i form av at man har gode langsiktige kontantstrømmer, med relativt høye entry barriers, påpeker Sandnes.

Les også: – Det viktigste «assetet» vi har er mannskapet vårt

FSV Groups nye økonomidirektør Geir Kvalsund Sandnes kom fra brønnbåtrederiet Intership i mars i år. Foto: Kjartan Aa Berge