Lunkne til lakseaksjer

Nyheter
0

To meglerhus inntar vent-og-se-holdning.

Meglerhuset Berenberg ser lavere gjennomsnittlige norske laksepriser, på 7,63 euro pr kilo i 2025, som er fire prosent lavere enn den estimerte prisen på 7,95 euro pr kilo i 2024. Som en følge av dette senkes kursmålet på Mowi fra 225 kroner til 180 kroner. Berenberg har Hold-anbefaling på aksjen, fremgår det av en analyse ifølge TDN Direkt.

Meglerhusets oppdaterte estimater er betydelig under konsensus, der også utbytteanslagene er lavere sammenlignet med konsensus.

«Til tross for stramt tilbud i laksemarkedet, spesielt for superior-laksekvalitet, beveger prisene seg lavere på årsbasis. Den negative effekten av vår reduserte prisprognose veier mer enn forventet innsparing på fôrkostnad for Mowi fra andre halvår 2024 og er nøkkeldriveren for våre estimatkutt i resultat pr aksje», skriver Berenberg.

Kursutvikling lakseaksjer siste 12 måneder. Kilde: Infront

Arctic Securities starter dekning av Måsøval med en Hold-anbefaling og kursmål på 35 kroner per aksje, ifølge en analyse publisert tirsdag.

Meglerhuset peker blant annet på at selskapet opererer i samme områder som Lerøy, Mowi og Salmar, noe som betyr at synergier ganske enkelt kan realiseres i et M&A-scenario. Den estimerte summen-av-delene gir en fair value på 44 kroner pr aksje, forutsatt normalisert driftsresultat pr kilo på 30 kroner i produksjonsområde seks og 15 kroner i produksjonsområde fem.

«Imidlertid er trykket fra lakselus for tiden høyt i områder hvor Måsøval opererer. Dette, kombinert med relativt høy gjeldsgrad, gjør oss forsiktige til aksjen på kort sikt», heter det.