First Seafood sikrer seg ny filetfabrikk – og øker kapasiteten til 40.000 tonn

Nyheter
0

First Seafood kjøper 100 prosent av aksjene i Insula Hvide Sande for å styrke selskapets filetkapasitet.

Transaksjonen ble gjennomført 1. september.

First Seafood åpnet sin første egeneide filetfabrikk i Kongsvinger i 2022. I april inneværende år åpnet selskapet sin andre fabrikk i Godvik, like utenfor Bergen. Med oppkjøpet i Danmark øker selskapet sin årlige filetkapasitet til 40.000 tonn. 

Vi er veldig glade for å ta over Insula Hvide Sande. Vi får med dette oppkjøpet økt vår totale filetkapasitet. Lokasjonen gir oss en større sourcing flate, og vi tar sikte på å kjøpe laks fra Island, Færøyene og Skottland i tillegg til norsk laks. Vi kommer nå nærmere våre kunder i Europa og i de oversjøiske markeder. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Roy Olsen CCO First Seafood, i en pressemelding. 

Det er sterke tradisjoner for sjømat i Hvide Sande. Fabrikken som er kjøpt har tidligere drevet med hvitfisk og skalldyr. I de senere år har den blitt konvertert til laksefiletproduksjon og MAP pakking av sjømatprodukter.  

First Seafood var opprinnelig et hvitfisk- og skalldyrselskap frem til vi besluttet å bygge egen fabrikk i Kongsvinger. First Seafood har med andre ord lik historie med vårt datterselskap i Hvide Sande. Evne og vilje til å vinne er en kjerneverdi i First Seafood, og jeg er sikker på at vi deler denne verdien med våre nye kollegaer i Hvide Sande, sier Andreas Sundnes CEO i First Seafood.