Tidligere toppsjef i Salmon Evolution laster opp i islandske GeoSalmo – og blir ny styreleder

Nyheter
0

Den islandske landbaserte lakseoppdretteren GeoSalmo velger Håkon André Berg som ny styreleder. Samtidig investerer Berg i selskapet for å bli en betydelig aksjonær.

«Håkon tar med seg lang erfaring til GeoSalmo, etter å ha fungert som administrerende direktør for den norske landbaserte lakseoppdretteren Salmon Evolution fra de første dagene til dens første slakt. Salmon Evolution er den største landbaserte oppdretteren i Norge og er i dag verdensledende innen denne næringen. Håkons bakgrunn inkluderer også erfaring fra private equity og forretningsutvikling innen sjømatsektoren. Han har sittet i en rekke styrer og vært med på å bygge flere selskaper. Senest har han hatt stillingen som administrerende direktør i Skeie teknologi, et norsk investeringsselskap,» skriver GeoSalmo i en pressemelding.

Ved å bli med i GeoSalmo anerkjenner han potensialet til selskapet og den islandske landbaserte lakseindustrien og tar grep for å bidra til utvikling av denne sektoren.

Satelittbilde av Laxabraut, sørvest på Island. Her finner man First Water, GeoSalmo og Thor Landeldi. Flere av sjøoppdretterne har også smoltanlegg i området. Foto: Google maps

«Håkons erfaring vil være en stor fordel for GeoSalmo i å realisere sin visjon om å bygge en høyteknologisk landbasert laksefarm nær Þorlákshöfn. Som styreleder vil han jobbe tett med GeoSalmos ledelse for å videreutvikle selskapets planer og posisjonere det for suksess i de kommende årene,» skriver selskapet videre.

– Vi er glade for å ønske Håkon velkommen til selskapet som administrerende styreleder og aksjonær. Hans unike suksess med å utvikle Salmon Evolution til en industrileder vil gi betydelig styrke til teamet vårt når vi tar fatt på den neste spennende fasen av reisen vår. Dette markerer starten på et spennende nytt kapittel for GeoSalmo, kommenterer Jens Þórðarson, administrerende direktør GeoSalmo.

Håkon André Berg gleder seg til arbeidet.

– Jeg er veldig spent på å ta en nøkkelrolle i GeoSalmo og ser frem til å jobbe tett med selskapets utmerkede lederteam om gjennomføringen av et av de mest ambisiøse akvakulturprosjektene globalt. GeoSalmos tilnærming til landbasert oppdrett er basert på de samme verdiene og prioriteringene som jeg anser som grunnleggende, og jeg vet at vi har alle faktorene som trengs for å skape en suksesshistorie, sier Berg.

GeoSalmo planlegger å bygge en landbasert laksefarm som produserer minst 33.000 tonn. Selskapet sikter på å bli markedsleder innen landbasert lakseoppdrett på Island, og har gjort de viktigste forberedelsene ved å sikre grunn, energi og andre viktige eiendeler, slik at det kan starte bygging på tomten.

Her graver GeoSalmo grunnlaget for sine landbasert-ambisjoner. I bakgrunnen ser man skyen fra det vulkanske utbruddet. Foto: Tina Totland Jenssen