Store hedgefond har tunge short-posisjoner i Grieg Seafood

Nyheter
0

Milliardinvestorer satser på kursfall.

Med 5,7 prosent av oppdrettsselskapets aksjer solgt short er det kun to hydrogenselskaper, henholdsvis Cavendish Hydrogen og NEL, som har en høyere short-andel enn Grieg Seafood.

Totalt 6,5 millioner aksjer er solgt short i det Bergen-baserte oppdrettsselskapet.

Å selge aksjer short betyr at en investor selger lånte aksjer, for senere å kjøpe disse tilbake. Hensikten er å profittere på et forventet kursfall.

Grieg Seafood har hatt et tøft år, både på drift og på børs. Særlig tungt har det vært etter fremleggelsen i forrige uke av svake tall for andre kvartal. Aksjekursen har, i et lakseprismessig godt år, falt med 30,8 prosent så langt i 2024.

Les også: Grieg hamres ned til sitt laveste nivå på åtte år: «Investeringscaset avhenger av salget av den kanadiske virksomheten»

Kilde: Infront

Den største posisjonen, med totalt 1,6 millioner aksjer, kontrolleres av det amerikanske hedgefondet Citadel. Citadel, etablert av hedgefond-mogulen Ken Griffin, har 63 milliarder dollar under forvaltning.

Nest største posisjon har London-baserte Qube Research & Technologies, som tidligere i år har satset en milliard euro på kursfall i Deutsche Bank, Rheinmetall, Volkswagen og Siemens Energy.

Hedgefondet WorldQuant, som har en short-posisjon på 675.561 aksjer, har tidligere vært aktiv innen short-salg i Atlantic Sapphire. WorldQuant er basert i Old Greenwich, Connecticut, forvalter fem milliarder dollar, og er drevet av hviterusseren Igor Tulchinsky.

Kilde: Finanstilsynet