Short-kupp i landbasert laks

Nyheter
0

To kapitalforvaltere har shortet 1,5 millioner aksjer i Atlantic Sapphire.

Den landbaserte lakseoppdretteren Atlantic Sapphire har hatt et brutalt 2021, med laksedød, oksygenmangel og, nå sist, storbrann ved anlegget i Danmark. Aksjekursen har falt med 74 prosent det siste halvåret.

Les også: Har ikke bestemt seg for å gjenoppbygge det brannskadde oppdrettsanlegget i Hvide Sande

Kapitalisert
Men på børsen kan det gi muligheter. I visse tilfeller er den enes død den annens brød.

To aktører har særlig kapitalisert på elendigheten i selskapet. Det er ansatte ved London-kontoret til JP Morgan Asset Management og det amerikanske hedgefondet WorldQuant. Disse to har solgt Atlantic Sapphire-aksjer short i flere runder – og formodentlig håvet inn rause gevinster.  Særlig aktiv har JP Morgan Asset Management vært, som har notert seg for fem forskjellige short-handler så langt i 2021.

Å selge aksjer short betyr at en investor selger lånte aksjer, for senere å kjøpe disse tilbake. Hensikten er å profittere på et forventet kursfall.

Les også: JP Morgan vedder 55,5 millioner kroner på kursfall i Atlantic Sapphire

Ifølge Finanstilsynets short salg register er det kun disse to som per i dag sitter på short-posisjoner i Atlantic Sapphire. Duoen sitter på totalt 1,5 millioner shortede aksjer, hvorav JP Morgan Asset Management sitter på nær to tredjedeler av disse.

Gevinst
JP Morgan plasserte sin short 27. august, da aksjekursen avsluttet dagen på 50,20 kroner, mens WorldQuant gikk short for tre dager siden, den 13. september. Da lå aksjekursen på 47,60 kroner.

Nå sitter begge på en romslig gevinst. Etter lunsj torsdag handles nemlig Atlantic Sapphire rundt 37 kroner.

WorldQuant er basert i Old Greenwich, Connecticut, forvalter fem milliarder dollar, og er drevet av hviterusseren Igor Tulchinsky.