Proximar forbereder seg på å slakte sin første japanske laks om en måned

Nyheter
0

Vil gradvis trappe opp slakteaktiviteten.

– Proximar er den første produsenten av atlantisk laks i Japan, år foran konkurrentene. Vi har bevist stor produksjonsevne og fiskevekst, også nå kommersielt validert gjennom den første salgsavtalen. Vi er klare til å starte høstingen om omtrent en måned, sier Joachim Nielsen, administrerende direktør i Proximar Seafood.

Det landbaserte oppdrettsanlegget, som ligger ved foten av Mount Fuji i Japan, hadde i midten av august en total biomasse på 530 tonn. Selskapets 45 ansatte planlegger nå sin første slakt i september.

Totalt sett sikter Proximar på å slakte 350 tonn i 2024. Dette vil etter planen øke til 4.350 tonn i 2025, ifølge kvartalsrapporten som ble lagt frem fredag morgen.

Selskapet har ikke slaktet eller solgt fisk, og hadde følgelig ingen inntekter i andre kvartal. Resultat før skatt endte på -25,8 millioner kroner.

Selskapet opplyser at arbeidet med ferdigstillelse av de to siste modulene i påvekstbygget, i Q3 og Q4 4, vil kreve 30 millioner kroner i ekstra CAPEX. Dette forventes finansiert gjennom salg av konvertible obligasjoner, eiet av selskapet, for inntil 40 millioner kroner.

– Vi ser sterk interesse fra high-end kjøpere, og vi forventer at de pågående salgsdialogene vil materialisere seg i nye kontrakter i løpet av de påfølgende månedene, siden vi er det eneste selskapet som kan levere fersk, innenlandsk atlantisk laks til japanske forbrukere, sier Nielsen.