Mainstay vokser i turbulent periode: Snudde underskudd til overskudd

Nyheter
0

I en tid hvor mange teknologiselskaper i oppdrettsnæringen har møtt utfordringer, har Mainstay klart å vokse – på topp- og bunnlinje. Selskapet, som har spesialisert seg på høyteknologiske notvaskere, har levert godt de siste par årene.

I 2022 var selskapets bruttoinntekt på 42 millioner kroner. I fjor var dette tallet økt til 70 millioner kroner. Driftsresultatet gikk fra et underskudd på 34 millioner kroner i 2022 til et overskudd på fire millioner kroner i 2023. 

Suksessen kommer etter en omfattende omstrukturering av selskapet i 2022, hvor Mainstay gikk fra å være en tradisjonell produksjonsbedrift til et moderne teknologiselskap med fokus på kunnskap og innovasjon. 

Administrerende direktør Thore Standal understreker viktigheten av denne omstillingen: 

– Fokus er alt. Mainstay skal være ledende innen notvask i sjø, sier Standal til iLaks.

Foto: Mainstay

– I 2022 lanserte selskapet Mainstay Manta. Den har blitt svært godt mottatt av brukerne. Det er først og fremst teknologien som skiller den fra konkurrentene. Det AI-baserte nettdeteksjonssystemet Mainstay Eye overvåker en rekke miljøvariabler og driftsparametere på utstyret, samtidig som det ser etter hull og skader på nota, forteller han.

Mainstay Eye blir akkurat nå tatt i bruk i Skottland og Chile.

I tillegg har Mainstay lansert en ny høytrykkspumpe, Mainstay D300, som er spesialdesignet for å være en integrert del av Mainstay Manta og Mainstay Eye. Etterspørselen etter Mainstay D300 har vært så stor at selskapet allerede er utsolgt for resten av året.

Thore Standal er tydelig optimist: 

– Vi er svært optimistiske for fremtiden, og vil lansere flere produkter i tiden fremover. Vi jobber blant annet med spennende nye autonome konsepter som vi tror representerer fremtiden for notvask, sier Standal.