Fish Pool ASA skal avvikles

Nyheter
0

2024 blir siste driftsår for selskapet. Men virksomheten og produktene vil videreføres som en integrert del av Euronext.

Fish Pool er et datterselskap av Oslo Børs, som eies av nederlanske Euronext. Selskapet omsatte for 8,8 millioner kroner i fjor. Det er en nedgang på 1,4 millioner kroner sammenlignet med 2022. Driftsresultatet endte på minus 0,8 millioner kroner.

Nå skal selskapet avvikles.

«2024 vil bli det siste driftsåret for Fish Pool ASA som et regulert marked og aksjeselskap», fremgår det av styrets årsberetning.

Viderefører virksomhetens innhold
Administrerende direktør Søren Martens bekrefter at selskapet skal legges ned. Men han påpeker at funksjonene og produktene skal føres videre i en ny form.

– Det faktiske innhold er at virksomheten i Fish Pool fortsetter, og laksenæringen har tilgang til kontraktene fra før, understreker han til iLaks, og utdyper:

– Fish Pool har vært del av Oslo Børs de siste ti år, og begge selskap ble kjøpt opp av Euronext-konsernet. Euronext er Europas største børskonsern og driver børsene i syv Europeiske land. Euronext driver også råvarebørsene for hvete, mais og raps. Der har Euronext-konsernet en mye sterkere distribusjon. Der Fish Pool har hatt en håndfull banker som distribuerer laksederivat, har Euronext konsernet mer enn 80 banker.

Produkter til Paris
I vår ble det kjent at Fish Pool-futures skal lanseres på Euronext i Paris.

– Vår strategi er derfor å liste laksefutures på Euronext-børsen. 2024 blir siste år hvor kontraktene handles i norske kroner på Fish Pool, clearet hos Nasdaq clearing, sier han.

– Vi har nå åpnet for laksekontrakter i euro på Euronext-børsen. Til og med desember 2024-kontrakten kan kundene velge om de vil handle i norske kroner på Fish Pool clearet hos Nasdaq, eller i euro clearet hos Euronext Clearing, forklarer Martens.

Nye roller 
I fjor sysselsatte selskapet fire årsverk. Det er allerede lagt en plan for hvordan de ansatte skal ivaretas.

«To ansatte vil bli tilbudt stilling som operatører ved handelsbordet for laks, og administrerende direktør vil bli med i råvareteamet til Euronext», opplyser styret.

Ved årsslutt hadde selskapet en egenkapital på 9,4 millioner kroner og en egenkapitalandel på 82,5 prosent. Kontantbeholdningen var per 31. desember på 10,4 millioner kroner.

Fish Pool 2023 2022 Endring
Omsetning 8,8 10,2 – 13,7 %
EBIT – 0,9 – 0,5 60,0 %
Resultat før skatt – 0,6 – 0,2 200,0 %
Driftsmargin – 10,2 % – 4,9 %
Alle tall i millioner kroner