Agaqua-konsernet mangler fortsatt revisor. Har fått fire ukers frist til å ordne opp

Nyheter
0

Dersom forholdet ikke kommer i orden innen fristen, vil konsernet tvangsoppløses.

Den 10. januar i år trakk Revisorgruppen Fjordane og statsautorisert revisor Roger Hopland seg som revisor for Averøymannen Arne Geirulv’s selskaper Agaqua, Setran Settefisk, Villa Smolt, Øyralaks, Oldenselskapene og Olden Oppdrettsanlegg.

Som en følge av dette saksøkte Agaqua og de øvrige selskapene revisoren. De mente at han ikke kunne trekke seg. De ba også Foretaksregisteret om å legge en tvangsoppløsningsprosess på is i påvente av rettssak. Inntil videre kunne det synes som om Foretaksregisteet etterkom dette.

Slutt på tålmodigheten
Nå er Foretaksregisteret sin tålmodighet slutt. Den 16. juni påpekte de at konsernselskapene manglet en statsautorisert revisor, og har varslet at de har fire uker på seg til å få seg en ny revisor.

«Hvis foretaket ikke har brakt forholdet i orden ved utløpet av fristen, vil tingretten bli varslet om at vilkårene for tvangsoppløsning er oppfylt», fremgår det i et oppslag på Foretaksregisterets nettsider.

Rettssak til høsten
Seniorrådgiver Margrethe Meyer Trælvik bekrefter forholdet.

– Foretaksregisteret foretok en ny vurdering av saken. I og med at det har gått så lang tid siden revisoren fratrådte kom vi frem til at det var riktig å fortsette tvangsoppløsningsprosessen, selv om det er varslet rettssak utpå høsten 2024, skriver hun i en e-post til iLaks.

På spørsmål om saken henviser statsautorisert revisor Roger Hopland til Trælvik.

Det er også rettet en henvendelse til Geirulv og til hans advokat Roger Sporsheim om meldingen fra Foretaksregisteret. Ved publisering har ikke de besvart.

Arne Geirulv er kjent for sine relasjoner til russisk oppdrett. Agaqua-konsernet har levert smolt til russiske kunder i Murmansk-fjorden.